Az elegáns francia körmök akár hétköznapokról van szó, akár alkalomra készülsz, a francia manikűr remek választás. Ezek a köröm minták egyszerűek és visszafogottak ugyan, de talán pont ebben rejlik az eleganciájuk. Illetve az, hogy szinte bármilyen élethelyzetben kiváló választás. De mit is tekintünk valójában francia manikűrnek?

A francia manikűr egy olyan stílus – egészen pontosan egy olyan körömápolási és festési módszer – amikor a körömvégeket a mosolyvonal mentén fehér színűre festjük. A köröm nagyobb felülete pedig általában rózsaszínes vagy természetes nude színű. Persze a francia manikűr, ahogy arra az elnevezés is utal, nem csak a festésről szól. A manikűr része a köröm ápolása, így a körömlemezeken lévő bőr szakszerű eltávolítása és a polírozás is. Vagyis mielőtt a lakkozásra kerül a sor, a körmös teljesen előkészíti a körmöt. 

Csak egyféle francia manikűrt kérhetünk?

A kezelést illetően mindenkinél hasonló az eljárás. A körmök megtisztítása után a körömre letapadt bőr feloldása következik, majd az úgynevezett katikula visszanyomása. Szükség esetén pedig polírozzák, reszelik is a körmöt. Aztán ha az előkészítés megvan, jöhet az alapozó lakk. Amikor ez is kész, következnek a színek. Illetve a mosolyvonal festése. A sorrend igazából mindegy, ki így, ki úgy fest. De talán elterjedtebb megoldás, hogy előbb az alap színt festik, majd a száradás után felkerül a fehér mosolyvonalat és jöhet a színtelen fedőréteg. A fehér francia körmök tekinthetők a klasszikus változatnak, de a divat és az újabb alapanyagoknak köszönhetően, mint a gél lakk számos egyéb változat is nagyon népszerű.

Szép mosolyvonal

A szabályos mosolyvonal érdekében némelyik manikűrös direkt erre a célra alkalmas matricát használ. Amit a festés után egy mozdulattal eltávolít. Meg kell jegyezzük, hogy a mosolyvonal felfestésére mi a matricás megoldás nem igazán kedveljük, mert a matrica megsértheti az alapozó lakkot és meg várni kell egy bizonyos száradási időt a matrica eltávolításával is. Mi a szabadkezi mosolyvonal festésében hiszünk, ami gyorsabb és szebb megoldás összességében, ha egy tapasztalt körmös készíti.

Francia köves köröm
Szabadkezi mosolyvonal – francia műköröm

Kapcsolódó cikkünkben további információkat találsz arról, hogy általában miért nem sikerül a gél lakkozás otthon.

Milyen típusai vannak a francia körmök kialakításának?

Azt már említettük, hogy az alapszín lehet rózsaszín vagy természetes nude. De a mosolyvonal festésében is van választási opció. Manapság már nem csak íves készül, hiszen akár egyenes vonalút is kérhetsz a körmöstől. Ugyanakkor ma már a fehér mosolyvonal sem szentírás. A minták száma végtelen… A vendégek ízlés szerint minden színt szívesen választanak. Sokan fekete, piros színt vagy változó színes mintát kérnek. Illetve a fedőlakk sem feltétlenül csak a tartósabbá tételt szolgálja. Szívesen választunk csillogó vagy glitteres, köves megoldást is. 

A variációk száma tehát ezen stílusban is egyre bővül. Amíg korábban csak íves mosolyvonal és a natúr szín volt a jellemző, addig mára már a kevésbé visszafogott megoldások sem számítanak különleges kérésnek.

Mindezekkel együtt a francia manikűr még ma is egy egyszerű stílust képviselő irányzatnak tekinthető. Szóval, ha te is elegáns francia körmök mellett döntesz, amik ápoltságot, igényességet sugároznak és jól illenek az alkalmakra és a hétköznapokra egyaránt, a francia körömlakk lesz az ideális választás. 

A fordított francia köröm hogyan készül?

Végül pedig egy kis érdekesség. Tavaly kezdett el divatba jönni a francia manikűr fordított változata. Az olyan megoldás, amikor a körömágy felőli oldalt emeljük ki, a felső rész, a köröm íves egysége pedig valamilyen színt kap.

Hogy döntöttél? Szívesen kipróbálnál valami újat, vagy inkább maradnál a klasszikus francia manikűrnél? Legyen tervben bármelyik gyönyörű színes francia köröm minta vagy a klasszikus fehér, esetleg köves változat, mi segítünk a manikűrben és a köröm festésében is. Nézd meg korábbi munkáinkat, a képek alapján is bátran választhatsz vagy hozz magaddal más ötletet! Foglalj nálunk időpontot és mondd el, milyen típusú francia köröm mintára gondoltál!

Elegáns francia körmök képek

Fehér francia körmök

Csillámos színes francia körmök

Karácsonyi francia körmök

Ilyen körmökre gondoltál? Valld be, hogy te is az elegáns francia körmök szerelmese vagy! 

Szeretettel várunk a 17. kerületben:

Debreczeniné Klinkó Réka műkörömépítő: +36 20 420 4566

Schummer Alexandra műkörömépítő +36 70 397 7479

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.