Miért annyira kedvelt manapság a balayage hajfestés? A válasz röviden: a módszer kíméletes a hajhoz és rendkívül természetes hatású. Ami egyebek mellett azt is jelenti: a hajon egyáltalán nem látszik, hogy az festve van, mindössze a természetesen tündöklő hajszínt ad hosszú és rövid hajon egyaránt.

Egyszerűnek hangzik, de mégsem az…

Annak ellenére, hogy a balayage módszerrel festett hajon nincs színátmenet, a kivitelezése komoly szakértelmet igényel. Fodrászként ugyanis a festéskor figyelembe vesszük a tincsek hosszát, elhelyezkedését, a haj formáját, az arc vonásait és annak alakját. Az egyedi jegyek határozzák meg tehát a balayage hajfestés eredményét. Valamennyi átmenet persze van a színek között. De csak épp annyi, amennyi kell, amennyi egy természetes, festetlen hajon is megtalálható. Ahhoz azonban, hogy ez kivitelezhető legyen, fodrásznak, vagy nagyon gyakorlottnak kell lenni.

Meglepőnek tűnhet, de pont a természetesség miatt az is megesik, hogy nem festjük be az egész hajat. A festéskor dől el, hogy melyik tincs kap festést és melyik nem. Úgy lesz átmenet a haj színében, hogy az nem is látható. A hajfestés során mindezt úgy érjük el, hogy a söpréshez hasonló mozdulatokkal visszük fel a festéket. A tincsek így nem különülnek el egymástól, az árnyalatok itt-ott meglesznek. De színben csak annyira különülnek el az egyes egységek, amennyire az a természetes hajkorona esetén jellemző.

A balayage hajfestés terhesen kíméletesebb választás, ezért előszeretettel ajánljuk természetesen ammóniamentes, természetes összetevőkkel dúsított hajfesték felhasználásával ezt a technikát! Tudj meg többet kapcsolódó cikkünkből, hogy várandóság ideje alatt milyen hajfestés technikák javasoltak:

A balayage nem hasonlít az ombre stílushoz

Szeretnénk egy kételyt is eloszlatni. A fodrászatba érkező vendégek, gyakran kérdezik tőlünk: Mi a különbség a balayage és az ombre hajfestés között? Az egyik tévhit szerint gyakran úgy gondolják, hogy nagyjából úgyanarról a hajfestés technikáról van szó. Az ombre festést a jellegéből fakadóan jellemzően a fiatalabb korosztály, extrém hajszínekhez választja. Tehát míg az ombre esetén viszonylag élesek a határok és néhol természet ellenes hatású a színátmenet, addig a balayage esetén csak annyira különböznek a színek, amennyire az természetesen is lehetséges.

Arról nem is beszélve, hogy a balayage hajfestés rendkívül kíméletes a hajjal. Úgyhogy ha eddig azért nem mertél hajat festetni, mert tartottál a kivitelezésnek a hajadra gyakorolt hatásától, most itt a lehetőség.

A balayage technika neked való. Ahogy azoknak is, akik nem szívesen festetnék be az egész hajukat. Lehet, hogy itt-ott megjelent már egy ősz tincs… Előfordul. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a teljes hajkoronát be kéne festeni. A balayage ebben az esetben is kiváló alternatíva. A fodrász csak épp annyit fest be, hogy a haj természetesen fiatalodjon meg.

Balayage hajfestés

Szabadulj meg az idegesítő csíkszerű lenövéstől!

A balayage technika óriási előnye továbbá, hogy megszabadít a lenövéstől. Mivel egy lágy festésről van szó, a növekedésből eredő színkülönbségek sem fognak egyértelműen látszódni. Ezen felül még a balayage festés dúsabb hatást is kelt. Legyen sötét vagy világos a haj, a balayage technika segít azt természetes módon dússá tenni. Ne feledjük el továbbá, hogy a balayage módszerrel az optimális arcforma is kihangsúlyozható, vagyis egy kis pluszt ad a frizura elkészítésénél.

Ha a fodrász érti a dolgát, bizony erre is odafigyel. Vagyis azért lesz más az arcod kisugárzása, mert “csak” a hajadat festik szakszerűen. A hajra megfelelő helyen felvitt színárnyalatokkal rendkívül sokat lehet “formálni” az arcon. De akkor is ideális festési technika lehet számodra a balayage, ha eddig még nem festettél. A módszerrel nem fordulhat elő, hogy előnytelen színt kap hajad.

Már amennyiben szakértő fodrász végzi a festést. Amennyiben te is kipróbálnád, milyen lenne a hajad egy kis balayage frissítéssel, hogyan lehet természetes hatásokkal fiatalossá, dússá tenni a hajadat roncsolás nélkül, keress minket. ha otthon próbálkozol, akkor minden esetben viselj gumikesztyűt a hajfestéshez, akkor is ha természetes alapanyagú hajfestékkel dolgozol, ami ammónia mentes!

Hajfestés képek

Fodrászat galéria menüpontban sok fotót találsz elkészült munkáinkról, illetve itt a cikk alatt balayage munkáinkat láthatod. Érdemes körülnézned, minden kép a mi saját munkánk, így ha megtetszik valamelyik frizura vagy szín, akkor nyugodtan jelezd nekünk, amikor ellátogatsz hozzánk!

Foglalj időpontot még ma hozzánk, sok szeretettel várunk a PompArt fodrászatában:

Sikari Emese női, férfi és gyermek fodrász:  +36 30 401 8247

Árainkat a Fodrászat oldalon találod: https://pompart.hu/fodraszat/

Balayage munkáink:


Rövid haj párti vagy? Érdemes megismerkedned ezekkel az irányzatokkal a következő blogcikkünkben: Mi az a pixie és a bob frizura? 

Ha házi praktikával is ápolnád a hajad, olvasd el alábbi cikkünket: Miért jó a ricinus olaj szempillára és a hajra?


Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.