Szolizz okosan

A barna bőr sexy. Magabiztosabbá tesz, hiszen egészséges külsőt kölcsönöz és sugárzóvá teszi a megjelenésünket. A szoláriumgépek UV-A és UV-B sugarakkal barnítanak és a biztonságos barnulásunkat a csövek beállítása és állapota határozza meg elsődlegesen. A technikai részletekbe nem szeretnénk belemenni, ez a mérnökök dolga. Viszont van néhány szabály, aminek a betartása rajtunk múlik. Odafigyeléssel elkerülhetjük a leégést, kímélhetjük bőrünket és 10-20 év múlva sem fog visszaütni a mostani szoli barnaságunk.

Szolárium gépeinkről itt olvashatsz bővebben: PompArt szolárium

Próbáld ki szoláriumgépeinket a következő szolárium nyílt napunkon, amikor az első 7 perc ingyenes!

Időpontfoglalás a következő szoli nyílt napra

Smart szolizás 10 pontja

Ne szolizz rohamszerűen!

Utolsó pillanatban jutott eszedbe egy fontos esemény? Már itt is van a ballagás, nyaralás, tuti randi, esküvő, céges party időpontja? Ilyenkor azonnal elrohanunk szolizni. A recepción megkérdezik, hány percet szeretnénk. Ilyenkor habogva állunk, és bár hófehérek vagyunk mégis önként bevállaljuk a 10 – 15 percet. Ilyenkor gyakoroljunk önkontrollt, a szoliban történő leégés éppen olyan káros, mintha a napon égnénk le. Inkább legyen egy halvány alapszínünk elsőre, a rákvörös szín úgysem állna jól a buliban! 🙂

Bőrtípusod szerint emeld a szoli időt!

A nagyon fehér bőrűeknek sajnos nehezebb dolguk van. Szőke haj, kék szem, hófehér bőr esetén csak a kevés időt tölts szoliban és heti egynél többször ne szolizz és mindenképpen használj szolikrémet. Ha barnább alapszínű a bőröd, akkor fokozatosan emeld a szoli időt a gép erősségétől függően az első 3 alkalom után. Figyeld a bőröd, ha pirosodást tapasztalsz, akkor csökkentsd az időt.

Ne szolizz akárhol…

A legtöbben tudják, hogy a szoláriumcsövek minősége fontos. Azonban elég nehéz ránézésre megmondani, hogy mikor lehetett utoljára a szoligépben kicserélve a cső, vagy megfelel-e a szabvány szerinti (03W/m2  UV-sugárzási értéknek.  Ha a szolizás során úgy érzed, hogy „éget” pedig nem lépted túl a bőrödnek megfelelő szint időt, akkor lehetséges, hogy csövek élettartama már lejárt.
A szoláriumgépek fertőtlenítése a legtöbb helyen már nem probléma, de azért figyelj oda rá. Ha kétségeid támadnak, inkább töröld át a gépet az odakészített fertőtlenítőszerrel a szoláriumozás előtt.

Használj barnító krémet!

Minek? Kíméli a bőröd a szoliban és mélyebb tónusú, hosszabban tartó barnaságot eredményez. Nem utolsó sorban elkerülheted a jól ismert, nem kellemes szoliszagot is. Ma már nagyon sokféle barnítókrém közül választhatsz. A széles választékban biztos megtalálod a kedvenc illatod! 🙂

A védőszemüveg nem ciki!

Az UV sugárzás elől érdemes védeni a szemünket. Ha érzékeny a szemed, vagy kék a szemed, akkor erre érdemes feltétlenül gondolnod. Napozáskor is hordunk napszemüveget!

Védd az anyajegyeidet!

Ha kimondottan sok és különféle alakú vagy a bőrfelszínből kiemelkedő anyajegyed van, akkor Neked nem javasolt szolizni. Anyajegye azonban mindenkinek van, amit érdemes védeni, hogy véletlenül se égjen meg. Szoláriumozás előtt kend be magasabb faktorszámú védőkrémmel.

Smink, ékszer és parfüm nélkül szolizz!

Alapból ezt mindenki tudja, azonban amikor munka után hazafelé tartunk, akkor hirtelen eszünkbe jut, hogy jól esne egy kis barnító relaxálás. Ilyen esetben feltétlenül mossuk le előtte a sminket és vegyük le az ékszereket. Ellenkező esetben a sminkmaradványok csúnya miteszereket okozhatnak, rosszabb esetben pedig akár allergiás tüneteket is! Az ékszerek pedig nemkívánatos foltokat eredményezhetnek és meg is égethetik a bőrünket. A parfümöt ilyenkor nem igazán van lehetőségünk lemosni, inkább gondoljunk rá reggel előre, ha szolizni szeretnénk aznap, és hagyjuk el a parfüm használatát.

Higiénia vs. pihenés avagy álló vagy fekvő szolit válassz!

 

Az álló szolik higiénikusabbak, hiszen kevésbé érintkeznek a bőrfelülettel. A fekvő szolárium viszont a napozás élményével ajándékoz meg. Ha az álló szolárium javára döntesz, úgy a fekvő szoliban előforduló fehér foltokkal sem kell számolnod.

NE szolizz, ha….

Alkohol fogyasztása után, betegség esetén, sok anyajegyed van, menstruációs ciklus alatt, napallergia esetén, műtét után…

Napi D-vitamin adag bevitele

Nagyon sokan D-vitamin hiánnyal küzdünk. Jobb eset, ha tudunk róla és pótoljuk tablettával, vagy olajos cseppekkel. Azonban nem szabad róla megfeledkezni, hogy a D-vitamin túladagolható. Ha rendszeresen szedsz étrend kiegészítőként nagyobb adag – 4000 NE D-vitamint, akkor gondolj rá szolizás előtt és alakítsd hozzá napi adagot.  Mennyivel kellemesebb szolival megszerezni a napi D vitamin adagot mint egy tablettával igaz?
Ha nem tudsz D-vitamin hiányról, de kiszáradásra hajlamos a bőröd, akkor figyeld, miként reagál a rendszeres szoláriumozásra, mert nem kizárt, hogy megoldódik a rendszeres D-vitamin pótlás hatására. 🙂

 

 

A PompArt Szépségszalon további szolgáltatásai:

Fodrászat – Kozmetika – Masszázs – Műköröm és manikűr – Szempilla építés – Pedikűr – InfraTrainer – Szolárium

ÁLTALÁNOS NYITVATARTÁS
Hétfőtől - péntekig: 07:00 - 21:00 óra között
Szombaton: 08:00 - 14:00 óra között

Címünk: 1173 Budapest, Ferihegyi út 81.

SZALONUNK 2023.01.02 - 01.08-IG ZÁRVA TART!

IDŐPONTFOGLALÁS:

Masszázs, InfraTrainer, Szolárium:
+36 20 251 7630

 

Tóth Anikó kozmetikus:

Schummer Alexandra műkörömépítő:
+36 70 397 7479

Debreczeniné Klinkó Réka műkörömépítő:
+36 20 420 4566

Sikari Emese női, férfi és gyermek fodrász:
+36 30 401 8247

Blahák Alexandra szempilla stylist időpontfoglalás:
+36 30 859 0660 

Strommer Nikolett pedikűrös:
+36 70 703 6386