Belegondoltál már abba, hogy egyetlen nap során mennyiféle megpróbáltatással kell szembenézni az arcunknak? Gyakorlatilag bármerre járunk, mindenhol más és más hatással találkozik. Rengeteg a levegőben lévő szennyeződés az utcán, de zárt térben se sokkal jobb a helyzet. És akkor a különféle tevékenységek befolyásoló hatásáról még nem is beszéltünk. Úgy mint a főzés, amikor gőz, füst is éri az arcunkat. Vagy mondjuk valamilyen aktív tevékenység, amikor megjelenik a bőrünkön a verejték. Plussz ott vannak még a kémiai és fizikai hatások. Illetve a szervezet biológiai folyamatai révén keletkezett szennyeződések. Illetve a nap során használt sminket se feledjük…

-> Bejelentkezés Anikóhoz, a PompArt Szépségszalon kozmetikusához

A helyes arctisztítás sokat tesz az arcbőröd szépségéért!

Szóval az arcbőrnek meglehetősen ellenállónak kell lennie. Így egyáltalán nem meglepő, hogy az egészséges arcbőr megtartása érdekében a rendszeres és helyes arctisztítás elhagyhatatlan. Azaz a napi arctisztítás lépései az arcbőröd típusának megfelelően kell, hogy történjen. Nem elég pár naponta “lekezelni” az arcbőrt. A napi rutin részévé kell tenni az arctisztítást és napszakonként is jó ha tudod mi a jó bőrödnek. Legalábbis otthon az általános kezelést helyese tudd elvégezni.

Általában mindenkinél más az esti arctisztítás és más a reggeli arctisztítás folyamata. Ezen felül időközönként azért egy nagyobb, kozmetikai tisztító kezelésre is szükség van. Ami ugyan házilag is elvégezhető, de ezen a ponton jobb szakértő kozmetikus segítségét kérni. Ő tudni fogja, melyek azok a készítmények, amikkel megőrizhető az arc szépsége, az arcbőr egészsége. Az arctisztítás folyamata a kozmetikusnál egy alapos peelinggel és gőzöléssel kezdődik, ami már otthon nehezebben illeszthető bele a rohanó hétköznapok rutinjába. Aztán a legjobb tudása szerint és alaposan fogja nyomkodással vagy más eljárással megtisztítani a bőrödet függetlenül attól, hogy száraz, zsíros vagy érzékeny arcbőröd van. A kezelés előtt biztosan el fog végezni egy alapos bőr diagnosztikát is, ami meghatározza majd a kezelés menetét.

Kérj arctisztítási tanácsot a kozmetikustól!

A kozmetikus az arctisztítás után biztosan nagyon szívesen ad majd neked tanácsokat, hogy otthon a rendszeres arcápolás menete hogyan és mivel épüljön fel nálad. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, éppen olyan egyszerű jól csinálni mint rosszul. A tapasztalatom az, hogyha egy Vendégemnel egyszer átbeszéljük, hogy mikor milyen arctisztítókat és arcápolókat használjon, onnantól kezdve rendben szokott menni a dolog. Például, az arctonik szokott lenni az egyik gyakori hiba. Nem minden bőrtípus esetén jó, ha minden egyes arctisztításkor használják, mert könnyen kiszárítja a bőrt.

-> Bejelentkezés Anikóhoz, a PompArt Szépségszalon kozmetikusához

Arctisztítás házilag

De visszatérve a hétköznapi arctisztításra: ne csak szappan és víz kombinációjában gondolkozz. Persze ez is jobb, mint a semmi. Viszont az igazán alapos arctisztításhoz, a szennyeződések eltávolításához, a smink maradványok lemosásához speciális arctisztítóra van szükség. Valamint a nem éppen ideális készítmények az arc pH értékét is módosíthatják, ami bizony hatással lehet annak a természetes védekezőképességére. Fontos, hogy olyan arctisztító készítményt használj, ami adott bőrtípusra lett kifejlesztve. Így lehetsz ugyanis biztos abban, hogy nem károsítod a bőrödet és sokáig szép, ragyogó és fiatalos, ráncmentes lesz. És a pattanások sem jelennek meg. Természetesen az ideális arctisztító megtalálásában kérheted a kozmetikus segítségét is. Személy szerint én is szívesen ajánlok a Vendégeimnek megbízható arctisztító termékeket.

Az időszakos arctisztító kezelés során bátran kérj tanácsot ehhez kapcsolódóan. Ugyanakkor ne feledjük azt se, hogy a rendszeres arctisztítás nem csak a szó szoros értelmében vett szennyeződések eltávolítására alkalmas. A heti arctisztítás menete során helyet kap egyfajta peeling azaz hámlasztás is. Azaz az elhalt hámsejtek eltávolításában is a segítségünkre lesz egy jó arcradír. Így a bőr képes lesz megújulni, ellenállóbb és rugalmas lenni. És, hogy mi a menete az otthoni arctisztításnak?

A helyes arctisztítási sorrend már fél siker!

A helyes sorrend, ha előbb eltávolítjuk a sminket. Természetesen megfelelő sminklemosóval. Ezután jöhet egy alapos arcmosás, illetve a micellás vízzel történő lemosás. Ez azért fontos, mert az ilyen kozmetikai készítmények magukhoz vonzzák a szennyeződéseket. Így a smink maradványokon kívül minden felesleges dolgot segítenek eltávolítani az arcról. Még a természetesen olajos, zsíros védőréteget is. Ezért fontos, hogy a micellás vizes arctisztítás után újra mossunk vízzel arcot. Végül ne feledjük az arcápoló, arcnyugtató krémeket. Az alapos esti arctisztító kezelés után jöhetnek a szérumok. Ezeket pöttyök formájában vigyük fel és alaposan dörzsöljük az arcunkba. Egyébként itt meg kell jegyezni, hogy az arctisztítás nem csupán mesterséges szerekkel lehetséges. Ha kizárólag természetes anyagokat használnál, akár szódabikarbónával is megpróbálhatod a szennyeződés eltávolítását.

Plusz ne feledd, hogy a napi arctisztítás csak egy dolog. Azonban ahhoz, hogy az arcbőröd igazán egészséges legyen, a rendszeres kozmetikai kezeléseket és az arcpakolásokat se hagyd ki. Egy korábbi cikkemben 40 feletti hölgyeknek írtam le a tanácsaimat, hogy milyen arcpakolásokat érdemes használniuk házilag.

Illetve a már fentiekben említett személyre szóló tanácsok miatt is érdemes ellátogatni a kozmetikusodhoz. Adott élethelyzetre, évszakra vonatkozóan tud neked tanácsot adni a kozmetikus napi arctisztításra vonatkozóan is.

Többet tudnál meg? Személyes tippeket kérnél? Jelentkezz be hozzám, ha esedékes lassan az arctisztító kezelés nálad és ragyogó arcbőrt szeretnél te is! Sok szeretettel várlak:

Tóth Anikó kozmetikus – PompArt Szépségszalon

Telefon: +36 30 919 8532

Cím: 1173 Budapest, Ferihegyi út 81. 1. emelet 3.

Olvasd el kapcsolódó, kozmetikai témájú cikkeimet is:

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.