Miért válasszam a lábköröm festése helyett a gél lakkot? Leginkább a tartóssága miatt. Nem fog foltokban lekopni egy hosszabb edzőcipős séta után sem. De nyomós érv lehet, hogy a gél lakk azonnal kész. Vagyis a lakkozás után nem kell hosszú időt várni arra, hogy egyáltalán megmozdulhassunk.

Festett körmök a lábon

A hagyományos lakkozás sokszor komoly stresszel párosul. Hiszen, ha egy kicsit is belenyúlunk, máris kezdhetjük előről a műveletet. Mondhatni: addig vigyázva kell ülni, amíg a lakk meg nem szárad. Ez pedig macerás. Főleg, ha éppen erre nincs felesleges időnk. Meg aztán a klasszikus lakk gyorsan kopik. Azaz kevésbé tartós, mint a gél lakk. A festék akár pár nap alatt is veszíthet a szépségéből, ami elég bosszantó tud lenni, amikor váratlanul egy-egy helyen elkezd kopni vagy felválni. Ezzel szemben a gél lakk nem pattog le, nagyon tartós. Gyakorlatilag csak lenövéssel tűnik el a lábkörömről vagy ha acryl remover lemosóval eltávolítjuk. Mindez azt is jelenti, hogy elegendő nagyjából hat hetente újra gél lakkozni, és ez nagyon praktikus és időtakarékos. De nézzük, milyen további előnyökkel bír még a láb gél lakk:

  • A láb gél lakk esetében nincs száradási idő. Ha kész a lakkozás, már mehetünk is. Akár zoknit, cipőt is húzhatunk a lábunkra.
  • Különlegesebb mintákat és díszítéseket is kérhetünk mint mondjuk egy sima francia pedikűr esetén.
  • A gél lakkozás alapfeltétele legalább egy esztétikai pedikűr is, aminek keretében a lábfej többi része is megújul, ápolt lesz.

Hogyan készül a lábköröm géllakk?

A gél lakk felvitelének módja egyébként nem sokban tér el a hagyományos körömlakkozás módszereitől. Azt az előzőekben említettem, hogy a gél lakk nem önmagától szárad, mint a körömlakk, hanem UV/LED fény hatására köt meg. Ha a tartósságát kellene érzékeltetni: a zselés műkörömhöz hasonló. Ez azonban nem azt jelenti, hogy vastag is lesz mint a műköröm. A bevonat olyan vékony, mint egy hagyományos lakk. Az elkészítésbeli különbség inkább az előkészítésnél van. Ugyanis, ahhoz, hogy a gél lakk szépen tapadjon minden előkészítő szabályt és a lámpa alatti köttetési időket is be kell tartani az egyes rétegek között.

Géllak lábon

Tartós, gyorsan elkészül és egyáltalán nem túlzó, ha egyszínű vagy például francia díszítést kérsz.

Szép lábkörmök a lábfej és a talp, sarok előkészítésén is múlik

A pedikűrt és a köröm előkészítés idejét viszont nem szabad megspórolni. Mint a kéz esetében is történik egy mini manikűr, itt a lábon szükséges lesz a mini pedikűrt vagy esztétikai pedikűrt beiktatni a gél lakkozás előtt. Gondoljunk csak bele, hogy talán nincs is csúnyább egy ápolatlan, de lakkozott lábnál. Ezzel ellentétben egy szépen rendbe rakott, bőrkeményedéstől mentes és gyönyörűen gél lakkozott lábkörmök mindig igényes hatást kölcsönöznek.

Ahhoz, hogy szép egyenletes legyen a lábkörmök festése, a recéket, hullámokat ki kell egyenlíteni. Szóval szakértelem, megfelelő eszközök és gyakorlat azért szükséges gél lakkozáshoz a kéz esetében is, de a lábak esetében még inkább.

Szerencsére pedikűrös szakemberként nekem gyorsan megy az előkészítés. Így nem kell órákat szánni a gél lakk felfestésére.

Utaltam már rá, hogy a gél lakk gyakorlatilag csak lenövéssel tűnik el. Persze nem szükséges megvárni, hogy a gél lakk lenőjön, ha mondjuk meguntad a korábbi mintát vagy szeretnéd feltölteni a festést. Pedikűrös, körmös csiszolóval vagy gél lakk eltávolítóval is gyorsan el tudom távolítani a korábbi lakkréteget. Természetesen utána mehet is rá a következő festés.

Többféle színt is választhatsz!  Ahogy a hagyományos körömlakkozásnál, a gél lakk esetében is lehet mondjuk francia festést kérni. Vagy valamilyen mintát, csillogást. Már ha szereted a feltűnőbb stílust.

Pöttyös, csíkos vagy króm poros gél lakk minták lábra

Lehet a mosolyvonal is más színű. Vagy éppen osztottan színezett a köröm. Nagyon népszerű a gyöngyös vagy köves kirakás. Ha szereted a feltűnő megoldásokat, a lábkörömre is bátran kérhetsz ilyen díszítést. Akár az egész körmöt is díszíthetjük például króm porral például rose gold színben, hidd el ez nagyon mutatós lesz a strandon…

Tényleg csak a képzelet szab határt a minták sokaságának.

Hogy döntöttél? Ha a kézen már szívesen hordod a gél lakkot, akkor a lábon is mindenképpen próbáld ki! A nyári időszakban jobb olyan tartós megoldást választani, ami bírja a nyaralós programokat is. Ne felejtsd el, gyorsan elkészül és számíthatsz a tartósságára!

Szeretettel várlak a PompArt Szépségszalon pedikűröseként a 17. kerületben, ha profi kezekre bíznád a lábkörömöd gél lakkozását, hívj fel bátran!

Kapcsolat: Strommer Nikolett pedikűrös

Telefonszám: +36 70 7036 386

Cím: 1173 Budapest, Ferihegyi út 81. 1.emelet

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.