A szép műköröm fokozza a nőiességet. Ha épp a műkörmünk sokkal szívesebben gesztikulálunk a kezünkkel. Néha azonban nem győzzük elrejteni, ha egy kellemetlen vagy rossz mozdulat miatt egy-egy körmünk lepottyant és még nem jutottunk el a körmöshöz töltésre. Szerintem minden műkörmöt viselő átélte már ezt a helyzetet. Most szeretnék néhány tippeket adni, hogy a műkörmöd tartós legyen és 4 héten a töltés előtt se kelljen rejtegetni a kezed. 

Sokan gyönyörű lenövésekkel érkeznek töltésre: sehol egy fellevegősödött köröm, mind tökéletesen épp. Azonban vannak akik, rendszerint levegős vagy hiányos körmökkel érkeznek töltésre. Ilyenkor általában szóba kerül a nemszeretett házimunka, a mosogatás. Igazából tévhit, hogy a mosogatástól esik le rendszerint a műköröm. Legtöbbször nem ez az ok. Akik tökéletes körmökkel érkeznek, ők is mosogatnak…

A műkörmök felválásának valódi oka

A műkörmök felválásának valódi oka, hogy a köröm rendszeresen ütést vagy feszítést szenved el. Sok apró ütögetés vagy feszegetés levegősödést okoz, ami egyre nagyobb lesz és végül a fellazult köröm bármilyen hatásra lepottyanhat, például mosogatás közben. Sokan észre sem veszik, hogy rögzül egy rossz szokás, ami a rendszeres körömfelválást okozza. Derítsük most ki, hogy mik ezek!

Volt egy vendégem, akinek rendszerint a jobb kezének mutató újáról pottyant le a köröm mire letelt a 4 hét. A többi körme tökéletes volt… Iroda munkát végzet és naponta 8 órát ütötte a billentyűzetet. A rossz szokás az volt, hogy a jobb mutató úján a körömmel erősen nyomta, ütötte le a billentyűzetet, kiderítettük, hogy ott vezette le a munkahelyi feszültséget. 😊 Miután odafigyelt, többé mind a 10 körme tökéletes állapotban volt 4 hét után is. 

műköröm felválásának okai

Egy másik vendégnél a tavaszi és nyári hónapokban potyogott, vagy tört a köröm… Szenvedélyes kertészkedő volt… Kertészkedéshez mindig használjatok kesztyűt! 

A fogantyú nélküli vagyis „benyúlós fogantyúval” rendelkező háztartási gépek is sokszor okozzák a műkörmök vesztét… Egy felültöltős mosógép, aminek fel kell feszíteni a tetejét, amikor ki akarod pakolni a ruhát, miközben persze rohansz. Ahogy felfeszíted és nem semmi erő kell hozzá, már csodásan levegősödik is a köröm! Kérd meg a párodat, ha ott van, hogy segítsen vagy használj konyhai kesztyűt és figyelj erre a mozdulatra. Nálunk a mosogatógép is ilyen „benyúlós fogantyúval” van megáldva, ha hirtelen megrántod, feszíted ott is maradhat a műköröm, ami igencsak fájdalmas is tud lenni. 

A műkörmök ellensége nem utolsó sorban a körömrágás… A körömrágók, ha nem is „rágják” meg a műkörmöt, de előszeretettel piszkálják, ami valahol érthető, mert szükségük van valami más pótcselekvésre. Bár a körömrágásról mindenkit lebeszélnék, mert számos káros hatása van. A köröm piszkálást is próbáld meg kerülni, akkor inkább rajzolgass egy füzetbe például. Hamar át lehet állni egy másik pótcselekvésre.

Mit tegyél, ha letört, lepottyant a körmöd?

Természetesen hívd fel a körmösöd, hátha tud találni neked egy korábbi időpontot a javításra, töltésre. Ha már csak pár nap választ el a töltés időpontjától, akkor is jelezd a körmösödnek, hogy letört, vagy hiányzó körömmel érkezel.  Ezzel segítesz neki, hogy ne csússzon meg időben. Ha pótolni, újra kell építeni egy vagy több körmöt, az plusz idő, amivel egy alap töltésnél nem kalkulál. Gondolkodjatok együtt, hogy milyen mozdulat okozhatja a köröm leválását, ha rendszeresen potyannak le a körmeid. 

Természetesen előfordulhat anyaghiba miatt is a felválás, de ezt a körmösöd tudni fogja, mert akkor több vendégnél és viszonylag hamar fog jelentkezni a probléma.

Műköröm és manikür szolgáltatásainkról olvashatsz: https://pompart.hu/mukorom-manikur/

– Időpontfoglalás Schummer Alexandra műkrömöshöz: +36 70 3977479

Olvasd el kapcsolódó cikkeinket is:

– Miért nem sikerül a gél lakkozás otthon?

– Gél lakk eltávolítása házilag

Lenőtt műköröm töltés előtt

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.