Mire jó a ricinus olaj? Nem csak belsőleg és nem csak hashajtásra alkalmas. Kevesen tudják, de a ricinus olaj szemöldökre, hajra és a bőr ápolására is alkalmazható. Hatékony segítség a növesztésben és a dúsításban egyaránt. De bőrre kenve puhító hatása is van.

A ricinusolaj egyébként egy Afrikában és Indiában őshonos növény terméséből készül préselési eljárással. Az így kinyert készítményt a természetgyógyászat hashajtóként használja. De az összetevői az anyatej termelésben és a szülés megindításban is segítenek. Ez utóbbi miatt több bábakoktél alapanyagaként is szolgál. Manapság azonban már nem csak belsőleg hasznosítják.

Mivel természetes, ezért kismamaként is használható a hajra. 
Olvasd el kapcsolódó cikkünket is: Hajfestés terhesen

Miért ajánlják hajra a ricinusolajat?

A 4 ezer éve ismert ricinusolajat a szépészeti eljárások során is alkalmazzák. A haj és a szempilla növesztésére, valamint a dúsításukra kiváló. Több készítmény alapanyaga. Egyrészt az állaga miatt nagyon jó hordozóanyag. Másrészt rengeteg jótékony összetevőt tartalmaz. Olyanokat is, amikről köztudott, hogy segítik a hajnövekedést. Egyebek mellett van benne ricinolsav, olajsav, sztearinsav és palmitinsav is.

Mi a ricinus olaj hatása?

A ricinusolaj meleg olajként történő alkalmazása segít a törékeny, száraz hajból újra életerős fürtöket varázsolni. Akár már egy kezelés is hozhat eredményt. A ricinusolaj rendszeres használatával gyorsabban nő a haj, sokkal dúsabb lesz, illetve egészségesebb. Azaz erősebbé válik és a hajvégek töredezettsége is megszűnik. A ricinusolaj segítségével továbbá megelőzhető a hajhullás. Ehhez azonban rendszeres kúrákra van szükség.

Hajhullás

Ricinus olaj használata hajra

Az eljárás során az olajat jól bele kell dolgozni a hajszálakba. Úgy kell átfésülni, hogy minden hajszálra jusson az olajból. Ha felkentük az olajat és jól eldolgoztuk, takarjuk le a fejet zuhany sapkával vagy egy nedves törölközővel. Várjunk legalább két órát, és ezután mossuk ki az olajat a hajból. Ez sajnos nem egyszerű művelet. A ricinusolaj ugyanis nehezen mosható ki teljesen. De talán megéri a küzdelem, hiszen gyors eredményt hoz. A kezelés után célszerű akár kétszer is samponnal hajat mosni.

A ricinus olaj hajra használat során nem csak a hajszálakba beivódva segít. A fejbőrbe beszívódva serkenti a vérkeringést és a tápanyagfelvételt. Vagyis ilyen módon is támogatja a hajnövekedést. Ha világos hajad van, akkor nem árt előre tudni, hogy sötétíti is a hajat. Pár alkalom után ez néhány árnyalat eltérést okozhat az eredeti színhez képest, ami kellemetlen lehet, ha nem számolsz vele előre, de más negatív hatása nincs.

Ricinus olaj

Hasonlóképpen alkalmazható a ricinusolaj szempillákra is

Ahogy a haj esetében, úgy a szempilláknál és szemöldöknél is érvényesül a növekedést és dúsítást elősegítő hatás. Vagyis a kúra akár a pillák, a szemöldökök egészségének elősegítésére is használható. A ricinusolajtól dúsabb és hosszabb lesz a szempilla.

A használat módja: fültisztító pálcikával vigyük fel a ricinusolajat a szempillákra és a szemöldökre. Gyakorlatilag ennyi. Ezt érdemes naponta megismételni addig, amíg jelentkezik az eredmény. Azzal azért számoljunk, hogy a pillák növekedési ciklusa egészen hosszú, akár 30-40 nap is lehet. Ezt gyorsítja fel valamennyire a ricinusolaj. A fültisztító pálcika helyett természetesen üresen kapható szempillaspirált is használhatsz. Talán ezzel egyszerűbb felvinni az olajatat. De ha úgy könnyebb, egyszerűen az ujjunkkal is bekenhetjük a pillákat.

Egyébként célszerű a ricinusolajat este, lefekvés előtt felvinni a szempillákra, a szemöldökre, majd egész éjjel fent hagyni. Így garantáltan érvényesülni fog a dúsító hatás…

Persze mindezek otthon elvégezve kicsit körülményesek. Szerencsére igény kollégáink segítségét is kérheted, ha dús pillákra vagy hajkoronára vágysz. Az olaj arcra mint pakolás is alkalmazható.

Ha nem szeretnéd otthon végezni a haj és a szemöldök dúsítást, profi kezekre is bízhatod magad. Szempilla stylistünk például 2 óra alatt csodás és dús pillákat varázsol neked. De akár hajszerkezet újjáépítésre is bejelentkezhetsz fordrászatunkba. Így szinte garantált, hogy a hajad száraz tapintása megszűnik és puha, egészséges lesz.

Sikari Emese női, férfi és gyermek fodrász:  +36 30 401 8247

Árainkat a Fodrászat oldalon találod: https://pompart.hu/fodraszat/

Sikari Emese fodrász

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.

Ha többet tudnál meg a professzionális módszerről, kattints az alábbi linkekre a részletekért!

Hajszerkezet újjáépítés

Szempilla építés

Paraffinos kézápolás