Szempilla hosszabbítás lépésről lépésre

A szempilla építés előtt egyeztetjük, hogy  milyen pillát szeretnél: ez lehet 1D, 2D, 3D, 4D. Megbeszéljük a szempilla ívét J, B, C, CC, D, L, LD, LC. Nagyon sokféle ívben léteznek szempillák. Végül pedig egyeztetjük a pillák hosszúságát mm-ben, amit elképzeltél magadnak. Mindig az adottságaidhoz mérten készítem el a pillákat és természetesen az elképzeléseid alapján. 🙂

A szempilla hosszabbítás legeslegfontosabb lépése az előkészítés

Ha az előkészítés nem elég alapos, akkor applikálni sem fogunk tudni a természetes pillára és végül az elkészült szempilla szett nem lesz tartós.

Ezért samponozással kezdem az előkészítést, amit mindig ecsettel végzek: a természetes pillák tövén, és közvetlenül a felső szemhéjon. Minden lerakódást, szennyeződést letisztítok, majd vízzel bőségesen, többször leöblítem, hogy a sampon és a szennyeződések se maradjanak a pillákon. A tisztítás után teljesen megszárítom a pillákat.

***

Szempilla építés és töltés árak 

A XVII. kerületben tapasztalt szempilla stylisttel várunk: 17. kerület, Ferihegyi út 81.

 

Fizetési mód: készpénz 

Tartós műszempilla szettet készítek

Pre treatmentet (előkészítő tisztító folyadékot) használva applikátor pálcika segítségével még egyszer letisztítom a pillákat. Ez az anyag még egyszer tisztít,és az esetlegesen fennmaradt kisebb szennyeződéseket is leszedi. A következő lépés előtt még egyszer rászárítok.

Következő lépésben használom a természetes pillára való primert, ami zsírtalanít, és elősegíti majd a ragasztó jobb kötését. A primer-re is rászárítok, mielőtt elkezdem az applikációt.

Mielőtt szempilla építésre érkezel ügyelj rá, hogy a szemhéjadon olajos termékeket ne alkalmazz, zsíros, olajos alapozót se használj! A zsíros, olajos arctisztítók, kozmetikai termékek, anyagok szempilla építés előtti használata megrövidítik a szempilla szetted tartósságát.

Szempilla alátét felhelyezése

Szempilla alátétet felhelyezem és az alsó pillákra helyezem ügyelve, hogy ne lógjon bele a szem vízvonalába. Ha a szempillákra nem megfelelően kerül felhelyezésre az alátét, akkor összeragadhatnak applikáció közben. Ezután 3M ragasztószalaggal leragasztom az alsó pillákat. 

Műszempillák felhelyezése

Kiválasztom a megfelelő szempilla csipeszt és a ragasztót, amit  ragasztótartó gyűrűbe szoktam cseppenteni. A kiválasztott műszempillákat, a kézfejemre szoktam helyezni. Gondosan kiválasztom a hosszúságot és a vastagságot.

Meghatározom, hogy melyik méretet meddig helyezem fel, amit a saját szempilla méretéhez igazítok. Figyelve, hogy milyen ívű a természetes pilla. A szempillákat hajlított csipesszel választom szét. Az egyenes csipesszel megfogom a szálat az elvékonyodó részénél és belemártom a ragasztóba, közben ügyelek arra, hogy, csak 3 csepp legyen a szálon. 

Minden esetben figyelek rá, hogy optimálisan vagyis éppen elegendő mennyiségű ragasztó kerüljön a szempillákra.  Ez nagyon fontos, mert, ha nagyon kevés a ragasztó, akkor hamarabb leesnek a szempillák, ha pedig túl sok, akkor nem lesz természetes hatása a szettünknek.

A saját szempillákat ez után a hajlított csipesszel szétválasztom úgy, hogy a csipesz ágai között maradjon egy szál szempilla, ezen húzom végig a műszempillát. A szemalátéten is végighúzom a műszempillát, ezzel lehúzva róla a felesleges ragasztót. Végül hozzáillesztem a műszempillát a sajáthoz úgy, hogy 1 mm-re legyen a szempilla tövétől.

Ha túl közel kerülnek a műszempillák a szempilla tövéhez, akkor irritálhatják a szemhéjat és kényelmetlenné teszik a viselését. A két szemen felváltva dolgozok vagy ha az egyik szemmel kezdünk, akkor arra ügyelek rá, hogy ne közvetlenül egymás mellett applikáljam a műpillákat, hogy elég ideje legyen megszáradni a ragasztónak, így nem fognak összeragadni.

szempilla 3D szett

Műszempilla ápolás szabályai

 1. Óvd a műszempillát a víztől, gőztől, párától
  Minden esetben óvd a műszempilládat a gőztől, víztől, párától. Különösen igaz ez a felhelyezést vagy a töltést követő 48 órában.
 2. Kerüld a szoláriumot, szaunát és gőzkabint
  Az első pontból adódóan erre az első 48 órában még különösebb hangsúlyt fektess.
 3. Ne dörzsöld és ne piszkáld a szemed, a pillasorod
  Talán nem szükséges elmagyarázni, hogy milyen könnyű ledörzsölni a műszempillát, ha arra gondolsz, hogy mindössze a szempillád igen kicsi felületén kell, hogy megtapadjon.
 4. Kerüld az olajos sminklemosót és az olajos krémeket Nem kell teljesen lemondani ezekről, de a szemkörnyékeden ha lehet ne használj olajos kozmetikai termékeket, mert az olaj nincs barátságban a szempilla ragasztóval.
 5. Ne használj szempilla spirált
  A műszempilla elég szép magában is, legalábbis ha jó szakember helyezte fel. Nincs szükség szempilla spirálra, de ha ez nem lenne elég, a szempilla spirál a műszempillákat károsítja is.
 6.  A vízálló smink többet árt mint használ
  Gondolj bele, hogy fogod leszedni a vízálló sminket? Természetesen csak a műszempilláddal együtt, mivel összeragadnak és így le kell oldani az egészet.
 7. Ne göndörítsd és ne fesd a műszempillát!
  Ahogy az 5. pontban is leírtam. Egy jól kiválasztott és felhelyezett műszempillának nincs szüksége se spirálra, se göndörítésre, se festésre. Mindegyik csak roncsolja, tönkre teszi azt.
 8.  A felhelyezést és a töltést követő 48 óra után finoman most meg a szemed és környékét.
  Felhelyezés után 48 órával finoman csak itasd fel a vizet a pilláidról szálmentes törlővel óvatosan.
 9.  Fésülgesd a szépséges pilláidat!
  Minden vendégemnek adok egy szempilla fésűt. Ezt azért adom, hogy használd is. Nem csak szebb lesz, hanem amiatt, hogy nem kuszálódnak össze, nem tapadnak egymáshoz, tartósabb is lesz.

A szempillasor minőségét és tartosságát befolyásoló problémák

Ha korábbi szempilla szetteddel nem voltál elégedett, mert nem találtad elég tartósnak vagy minőségnek. akkor ennek oka leggyakrabban a felhelyezés folyamatában vagy az alkalmazott anyagok minőségében keresendők.

A szempilla hosszabbítás felhelyezési folyamatában felmerülő nehézségek elsősorban a felhasznált anyagok, eszközök nem megfelelő minőségéből adódnak. Emellett nem tartós szempilla szett készülhet akkor is, ha nem megfelelő módon applikálták a műszempillákat. A rosszul alkalmazott felhelyezési technika, és/vagy az anyagok, eszközök nem megfelelő minősége végeredményben a szempillasor látványát, tartósságát, kényelmes viseletét befolyásolják.

Nem megfelelően zsírtalanított szempillák

A vendég saját szempilláiról a smink eltávolítása, és a pillák zsírtalanítása alapvető. Hiányában nem tudja a ragasztó az ideális kötést létrehozni és nagyon gyorsan le fognak esni a műszempilláid.

Túl közel ragasztott műszempillákat a saját szempillákhoz

Az optimális távolság a műszempillák és a saját pillák töve között 1-1.5 mm. Amennyiben ennél közelebb ragasztjuk a szálakat, azok hozzáragadhatnak a bőrhöz, illetve a szemet szúrhatják, elviselhetetlenné téve a műszempillák viselését.

Túl távol ragasztjuk a műszempillákat a saját pillákhoz

Ebben az esetben a műszempillaszálak nem tudnak kellő nagyságú felületen megtapadni, ami végül a szempillasor tartósságának megrövidüléséhez vezet, ráadásul hamar „lenőtt” hatást kelt.
Általában 3 hetente javasolt tölteni a pillákat.

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.


Kedves Vendégeink!

A megszokott nyitvatartással és sok szeretettel várunk Benneteket szalonunkban:
Hétfőtől - péntekig: 07:00 - 21:00 óra között
Szombaton: 08:00 - 14:00 óra között
Időpontfoglalásokkal kapcsolatban keressétek bátran munkatársainkat! 🙂

Masszázs, InfraTrainer, Szolárium: +36 20 251 7630

Tóth Anikó kozmetikus: +36 30 919 8532

Palcsik Anita pedikűrös:  +36 30 697 06 59

Schummer Alexandra műkörömépítő: +36 70 397 7479

Sikari Emese női, férfi és gyermek fodrász: +36 30 401 8247

Kosztyu Ágnes női, férfi és gyermek fodrász:  +36 20 200 9166

Mielőtt szalonunkba látogatsz, kérjük olvasd át mindannyiunk védelmében a fenti linkre kattintva a Higéniai Etikettünket. Ebben a COVID-19 járványra tekintettel prevenciós feltételeket fogalmaztunk meg, aminek a betartását minden Vendégünktől kérjük! 🙂

Címünk: 1173 Budapest, Ferihegyi út 81.