A géllakot sokan nagyon kedveljük, mert nem kopik le olyan gyorsan, úgy mint a sima körömlakk, nem esik le és akár hetekig tündökölhet még komolyabb háztartási munkák elvégzése után is. Azonban rendszeres körmös szakember általi karbantartást igényel. Tartóssága mellett előnye, hogy egész gyorsan felrakható, szemben a műköröm töltéssel.

Jelenlegi koronavírus járvány alatt fontos ne vagy a lehető legkevesebbet mozduljunk ki otthonról, ez az időszak a biztonságos otthonmaradásról szól. Bár normál időszakban a legvadabb időjárási viszonyok között is elindulunk a körmöshöz, de most inkább otthon oldjuk meg a körmünk rendbetételét.

Eltávolítanád? Ne feszegesd le a műkörmöt sem a géllakot!

Az időközben lenőtt géllak és műköröm nem túl igényes még akkor sem, ha otthon csak családtagjaink látják… inkább szeretnénk tőle megszabadulni. Azonban, hogy a körmöd ne sérüljön meg a géllak eltávolítása közben, ismerned kell a művelet fortélyait.

Olvasd el kapcsolódó tippjeinket: Hogyan lehet szép a műköröm, gél lakk 4 hét után is.

Nagyon fontos, hogy nem szabad lefeszegetned, mert fájdalmasan beszakadhat és a köröm felső rétegeit is „magával viheti”. Ez bizony igazán rossz érzés és persze nem szép látvány, ami sok idő után regenerálódik, mire a teljes sérült körömrész teljesen lenő.  Ezért érdemes még időben eltávolítani, akár házilag is, de mindenképpen körültekintően. A géllak eltávolítása kis előkészületet igényel, de megoldható sajátkezűleg is.

Az alábbi eszközöket készítsd elő, ezekre lesz szükséged a géllak eltávolításához:

  • acetonos körömlakklemosó
  • vattapamacsok
  • alumínium fólia, kis négyzetekre ( 5 x 5 cm) vágva
  • finom reszelő, vagy buffer

Használd ki a tavaszi jó időt és végezd az eltávolítást nyitott ablaknál. Így nem kell a kellemetlen acetonos körömlakklemosó szagát szívnod.

 

Géllak eltávolításának lépései

1. Előkészületek:

Kezdésnek mattítsd, reszeld meg a géllak felületét. Így jobban, gyorsabban oldja majd a körömlakklemosó.

Ha van a géllakon díszítés, matrica vagy fedőlakk, akkor szintén érdemes megpróbálni lereszelni azt a felületet nagyjából. Ha strasszkövek is díszítették, akkor hívd segítségül a körömcsípőt, vastag körömollót. Azzal nyúlj, feszíts alá óvatosan és csípd le őket.

2. Áztatás

A géllak eltávolítás második lépéseként áztasd be alaposan a vattapamacsokat a körömlakklemosóba.

Helyezd a beáztatott vattapamacsokat körmeidre. Majd tekerd be az ujjvégeid alumínium fóliával és hagyd az ujjaidon a fóliát körülbelül 10 percig.

Géllak eltávolítása

A vastagabb rétegben felvitt géllakot nehezebben fogod tudni feloldani, vagy amire esetleg még csillámporos díszítés is került, mint egy vékony rétegű lakkot. Ilyen esetben tovább kell az acetonos pamacsokat a körmeiden hagynod.

Távolíts el egy a fóliát, nézd meg a géllakkot, ha lejön, akkor szedd le. Ha nem akkor még további 5 percig hagyd hatni az acetonos pamacsokat, tekerd vissza fóliát.

Fontos, hogy csak egy ujjadról vedd le a fóliát, mert visszakeményedik az anyag.

3. Géllak eltávolítása

Ha felázott a géllak, akkor távolítsd el a nagyját, majd a maradékot narancsfa pálcával, vagy tompa eszközzel kapard le.

 4. Formázás

A körmünk a géllak alatt tovább nőtt. Ezért most meg kell igazítani, formára kell vágni. Ne ragadj le, itt is van többféle lehetőséged, bár némelyik formához kell egy bizonyos hosszúság. Alakíthatod kerek, kocka, ovális, balerina, vagy akár hegyesebbre is. Elsősorban egy éles körömollóval végezd a formázást, ezután térj át a reszelőre.
Végül a köröm felületét finom szemcséjű reszelővel, bufferel óvatosan polírozd át.
Ha ezzel végeztél, told fel a köröm felületén lévő vékony bőrt (kutikula) a körömágy felé. Kimondottan érzékeny rész. Ismétlem magam, de fontos. Óvatosan végezd! 😉

5. Kézmosás és krémezés

Készen is vagyunk. Nincs más dolgod minthogy alaposan megmosd a kezed és ápold tápláló krémmel.

Egyik kellemetlen hatása a körömlakklemosónak, hogy csípi, szárítja és irritálja a bőrt. Ezért érdemes a lakk eltávolítása után beolajozni körmünket és bekrémezni bőrünket, ujjainkat, különös figyelemmel a körömágyunkra.

Hagyd, hogy regenerálódjon a bőröd, körmöd mielőtt lakkozod. Ha ki szeretnéd lakkozni a körmöd, akkor érdemes várnod legalább egy fél napot az aceton után. Ennél rövidebb időn belül nem biztos, hogy a felkent körömlakk megfelelően fog tapadni.

Ha van otthon olyan ásványi anyagokat, vitaminokat, esetleg kollagént tartalmazó körömerősítő folyadékod, amik ilyenkor hidratálják, regenerálják megviselt körmeid, akkor azt feltétlenül érdemes most használnod.

Reméljük mihamarabb újra találkozunk, és ismét közösen választjuk majd ki a színeket a következő géllakodhoz.

– Műköröm és géllak árak

– Időpontfoglalás Schummer Alexandra műkrömöshöz: +36 70 3977479

Szép napot, és jó egészséget kíván a PompArt szépségszalon csapata.

Olvasd el kapcsolódó cikkeinket is:

– Miért nem sikerül a gél lakkozás otthon?

– Szép műköröm 4 hét után is

ÁLTALÁNOS NYITVATARTÁS
Hétfőtől - péntekig: 07:00 - 21:00 óra között
Szombaton: 08:00 - 14:00 óra között

Címünk: 1173 Budapest, Ferihegyi út 81.

SZALONUNK 2023.01.02 - 01.08-IG ZÁRVA TART!

IDŐPONTFOGLALÁS:

Masszázs, InfraTrainer, Szolárium:
+36 20 251 7630

 

Tóth Anikó kozmetikus:

Schummer Alexandra műkörömépítő:
+36 70 397 7479

Debreczeniné Klinkó Réka műkörömépítő:
+36 20 420 4566

Sikari Emese női, férfi és gyermek fodrász:
+36 30 401 8247

Blahák Alexandra szempilla stylist időpontfoglalás:
+36 30 859 0660 

Strommer Nikolett pedikűrös:
+36 70 703 6386