Pixie és bob. Két frizura típus, amikkel manapság nem lehet mellényúlni. Azoknak, akik rövid haj pártiak, érdemes megismerkedniük ezekkel az irányzatokkal.

Amik egyébként egyáltalán nem tekinthetők új találmánynak. Mindkét frizura típus egy újraélesztett irányzat. Az előbbi a hatvanas években volt népszerű, a bob pedig a húszas évek nagy slágere volt. Szóval már kipróbált és bevált trendekről van szó.

Ráadásul ezek a rövid frizurák a legtöbb hölgynek jól állnak. 

Legyen az arcod ovális, kerek vagy szögletes, mindkét frizura típus remek választás – persze néhány trükkel kombinálva.

A pixie frizura nagyon könnyen kezelhető

Ha a pixie-t nézzük, ovális arc esetén a fodrászként a fejtető felé formázzuk a frizurát. Kerek arcnál pedig asszimetrikus tincsekkel tesszük tökéletessé a fazont. A szögletes fejforma esetén a réteges vágás az, amit bevetünk a legelőnyösebb frizura elkészítése érdekében. De ugyanígy járunk el egyébként a szív alakú arcformájú hölgyeknél is.

A pixie titka egyébként – azon kívül, hogy szinte mindenkinek jól áll, és manapság nagyon szexinek tartják -, hogy rendkívül könnyen kezelhető. Így az aktív életet élő hölgyek számára telitalálat. Továbbá a réteges vágás megnöveli a haj volumenét, vagyis optikailag megnöveli a hajtömeget. Vagyis a vékonyabb szálú hajjal rendelkezők is bátran választhatják, hiszen dúsnak tűnik a frizurájuk.

Ne feledjük továbbá, hogy a rövid frizura nem takar el az arcból, így annak a természetes szépségét is sokkal jobban hangsúlyozza, mint a hosszú haj. A pixie frizura odavonzza a figyelmet a szemekre, az ajkakra és a nyaki vonalakat is kiemeli.

Szóval szerintünk téved, aki azt mondja, hogy a rövid haj nem lehet nőies. Sőt!

És ez természetesen nem csak a pixie vágásra igaz. A manapság ugyancsak népszerű bob frizura is hasonlóan nőiesenek tekinthető. Bár itt már valamivel hosszabb hajról beszélünk.

De mi is az a bob frizura?

Lényegében egy olyan hajformáról van szó, ami valamilyen módon keretezi arcot. Ezen belül viszont már tényleg számtalan megoldás létezik. Lehet a haj hullámos, asszimetrikusan vágott, mindkét oldalon teljesen egyenes, lehet texturált, franciásan frufrus vagy épp extrán rövid…

Szinte minden belefér. Az már más kérdés, hogy melyik változat milyen arcformához ajánlott. 

Egyébként a pixie-hez hasonlóan a bob is mindenkinek kiváló választás. De mielőtt döntenénk a pontos fazonról, jobb azért szakértő tanácsát kikérni. 

  • A PompArt Szépségszalon fodrásza – tanácsokkal áll rendelkezésedre! –

Például kerek archoz remek választás az aszimmetrikus és az egyenes bob. De ez utóbbi a szögletes arcúaknak is ideális. Már amennyiben jó helyre kerül az elválasztás. Nekik célszerű középen elválasztani a hajat. A hosszabb hajú bob stílus inkább a szív formájú arcok esetén jó választás. Míg a texturált a szögletes arcvonásokkal rendelkezőknek lesz kiváló viselet. Aztán ott a futurisztikus, egyenes hajvégekkel rendelkező bob, ami minden arcformához jól áll. Ez optikailag egyáltalán nincsenek hatással a vonásokra. 

Cseresznye vörös tőfestés - long bob fazonnal
Long bob frizura

És ez csak néhány példa.

A lényeg tehát. Attól még, hogy igazán nőies frizurát szeretnénk, nem szükséges feltétlenül hosszú hajban gondolkodni. Legyen szó bármilyen arcformáról, bátran választhatunk rövid hajat is.

Egy kis szakértői iránymutatás után már készülhet is az új stílusú hajkorona.

Ha hosszú hajról váltanál rövid hajra, vagy a már most is rövid hajadat szeretnéd egy kicsit újragondolni, gyere el hozzánk, és mi segítünk az ideális stílus megtalálásában. 

Megnézzük, melyik pixie vagy bob frizura lesz számodra a legmegfelelőbb. Keress minket bátran! Szeretjük a pixie és a bob frizurákat elkészíteni és jól is csináljuk! 😉

Sikari Emese női, férfi és gyermek fodrász:  +36 30 401 8247

Árainkat a Fodrászat oldalon találod: https://pompart.hu/fodraszat/


Hosszabb a hajad, és más frizurában, hajszínben gondolkozol?

Sokan kedvelik az Ombre és a Balayage festéstechnikát. Tudj meg többet a balayage hajfestés előnyeiről blogcikkünkből. Fodrászaink előszeretettel ajánlják ezt a hajfestési technikát: Hódít a balayage hajfestés

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.