Tíz perc alatt lebarnulni… Ki ne szeretné, hogy gyorsan, pár perc ráfordítással azonnal látható eredménye legyen a barnításnak? Főleg úgy, hogy a kezelés egyáltalán nem ártalmas az egészségre és egyenletes barnaságot ad. Ha te is gyors barnulásra vágysz, érdemes megismerkedned a barnulás különböző lehetőségeivel. Ahogy mondani szokták, mindennek megvan a maga előnye és hátránya, ezért érdemes megismerni a napozás, a hagyományos szolárium, infra szolárium és az úgynevezett barnító testfújás előnyeit és hátrányait is, hogy el tud dönteni, melyik módszer szimpatikus számodra, hogy elérd az áhított barna bőrszínt. 

Mi az a barnító testfújás?

Egészen pontosan az olyan eljárásokkal, amelyek során úgymond fújással viszik fel a „ barnítót ” a testre. Ami nem festék, hanem egy kémiai hatást elindító krém, aminek általában cukorszármazék az alapja. Egy olyan kozmetikum, amiben speciális, a bőr felső rétegével reakcióba lépő összetevők találhatók. Ennek a kölcsönhatásnak a következménye a barna bőr. 

Hogyan működik az UV nélküli barnítás?

Az UV-mentes barnuláskor a testre kerülő kozmetikumokban lévő cukorszármazék lép reakcióba a fent már említett, a bőr felső rétegében lévő aminosavakkal. Szakértők a folyamatot rendszerint egy alma példával szemléltetik. Amikor egy almát félbevágunk és a levegőn hagyjuk, az egy idő után teljesen bebarnul. Hasonló játszódik le az UV-mentes barnulás során is. A bőr egy biztonságos kémiai hatás révén barna lesz.

Fontos megjegyezni, hogy nem mindegy milyen készítmények segítik elő a barnaságot. Ahogy az se, hogy valaki jártas-e az UV nélküli barnításban, a barnító fújás eljárás elvégzésében vagy sem. Hozzáértés hiányában könnyen lehet, hogy nem lesz egyenletes a barnulás. Illetve foltossá válik a bőr. Ha nincs kellően előkészítve a bőrfelület, itt-ott foltok is megjelenhetnek. A kezelés előtt különböző eljárások, hámlasztó bőrradírozás szükséges a tökéletes barnaság eléréséhez. 

Meddig tart ki a gyorsan, UV nélkül megszerzett barnulás?

Más barnító eljárásokhoz képest a UV nélkül megszerzett barnulás sajnos kevésbé tartós. Nagyjából jó egy hétig tart ki a barnaság. A szín 3-4 nap után kezd halványulni, az eredeti bőrszín körülbelül 10 nap után tér vissza.

Ami relatív kevés idő a szoláriumokban elérhető tartós mélybarnító eljárásokhoz képest, viszont gyors és megismételhető. Ezt kell mérlegelned a barnítási módszer kiválasztás előtt. 

Mikor lesz természetellenes fújással barnított bőr?

Ha nem szakszerűen végzik az eljárást, kimarad az előkészítő bőrhámlasztás, akkor annak nagyon feltűnő jegyei lesznek, mint a foltos kopás. Mindenki látott már fürdőben vagy strandon ilyet, amikor hatalmas foltokban hófehér az illető bőre, a többi testrészen pedig bronz barna. 

A másik ismertetőjegy, amiről sokszor szemet szúr a fújással szerzett barnaság, az a nem természetes barna bőrszín… Sokszor nem sikerül eltalálni a választott árnyalatot. Ennek kicsit olyan hatása van, mint amikor valaki rosszul választ alapozót vagy túl vastagon viszi fel az arcára, csak éppen itt a test egész felületén tűnik úgy mintha idegen bőre lenne. 

Ha a tartós barnulás a cél…

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a bőröd sokáig természetesen barna maradjon, érdemes a mélybarnító infra szoláriumot választani. Ami egyébként annak ellenére, hogy sokáig ad barnaságot, viszonylag hamar barnít. Már néhány alkalom után látszik az eredmény. Nyilván lassabb, mint a barnító fújás, de azért egyáltalán nem kell sokat várni arra, hogy barnulni kezdj. Miután szépen lebarnultál a barnaság megőrzése is sokkal könnyebben fog menni.

Hogyan működik az infra szolárium? 

Az infra szoliról tudnod kell, ha még nem próbáltad, hogy a szolizás előtt a nap sugaraihoz hasonlóan felkészíti, felmelegíti a bőrödet az egyenletes barnulásra. Az infrának rengeteg jótékony hatása van, mint a méregtelenítés, a narancsbőr – cellulitisz csökkentése. Az infra szoláriumban néhány infra perc után kapcsol be a szolárium funkció, amikor a bőröd felkészült a barnulásra. Így jóval kíméletesebb, mint egy hagyományos szolárium. 

Infra szolárium gyors barnulás

A gyors barnulás titka: Természetesen itt is be kell tartani a szoláriumozás szabályait. Fontos a mértékletesség és a fokozatosság. Mi fontosnak tartjuk a minőségi szoláriumkrémek használatát is a hosszan tartó barnaság érdekében, ami óvja a bőröd és fokozza a barnító hatást. Szépségszalonunkban nagyon sokféle barnulást elősegítő szoláriumkrém közül válogathatsz. Olvasd el Szolizz okosan tanácsinkat is!

Napozással kapcsolatos tippjeinkről, a káros napsugrak elleni védekezésről kapcsolódó blog cikkünkben olvashatsz: Napozás a kertben vagy az erkélyen. Érdemes elolvasnod, mert sajnos a gyors banulás a napon nem veszélytelen. 

Te hogy döntöttél? Mélybarnító infra szoláriumot próbálnád ki vagy a barnító fújást? 

Nálunk a tökéletes barnaságodat infraszoláriummal szerezheted meg. Szépségszalonunkban barnító fújással nem foglalkozunk, mi a biztonságos és körültekintő szoláriumozás mellett döntöttünk. 

Keress minket és nézd meg minőségi szoláriumgépeinket. Minden vendég után gondosan fertőtlenítünk, nálunk mindig tisztaságot találsz! 

Sok szeretettel várunk! 

Bejelentkezés: +36 20 251 7630

Címünk: 1173 Budapest, Ferihegyi út 81.