Tíz perc alatt lebarnulni… Ki ne szeretné, hogy gyorsan, pár perc ráfordítással azonnal látható eredménye legyen a barnításnak? Főleg úgy, hogy a kezelés egyáltalán nem ártalmas az egészségre és egyenletes barnaságot ad. Ha te is gyors barnulásra vágysz, érdemes megismerkedned a barnulás különböző lehetőségeivel. Ahogy mondani szokták, mindennek megvan a maga előnye és hátránya, ezért érdemes megismerni a napozás, a hagyományos szolárium, infra szolárium és az úgynevezett barnító testfújás (ez utóbbit nem végezzük szalonunkban!) előnyeit és hátrányait is, hogy el tud dönteni, melyik módszer szimpatikus számodra, hogy elérd az áhított barna bőrszínt. 

Mi az a barnító testfújás és miért nem végezzük szalonunkban?

Egészen pontosan az olyan eljárásokkal, amelyek során úgymond fújással viszik fel a „ barnítót ” a testre. Ami nem festék, hanem egy kémiai hatást elindító krém, aminek általában cukorszármazék az alapja. Egy olyan kozmetikum, amiben speciális, a bőr felső rétegével reakcióba lépő összetevők találhatók. Ennek a kölcsönhatásnak a következménye a barna bőr. Testfújás szolgáltatást nem végzünk a PompArt Szépségszalonban, nálunk különböző, magas minőségű szolárium gépeket vehetsz igénybe.

Hogyan működik az UV nélküli barnítás és miért okoz gyakran foltosodást?

Az UV-mentes barnuláskor a testre kerülő kozmetikumokban lévő cukorszármazék lép reakcióba a fent már említett, a bőr felső rétegében lévő aminosavakkal. Szakértők a folyamatot rendszerint egy alma példával szemléltetik. Amikor egy almát félbevágunk és a levegőn hagyjuk, az egy idő után teljesen bebarnul. Hasonló játszódik le az UV-mentes barnulás során is. A bőr egy biztonságos kémiai hatás révén barna lesz.

Fontos megjegyezni, hogy nem mindegy milyen készítmények segítik elő a barnaságot. Ahogy az se, hogy valaki jártas-e az UV nélküli barnításban, a barnító fújás eljárás elvégzésében vagy sem. Hozzáértés hiányában könnyen lehet, hogy nem lesz egyenletes a barnulás. Illetve foltossá válik a bőr. Ha nincs kellően előkészítve a bőrfelület, itt-ott foltok is megjelenhetnek. A kezelés előtt különböző eljárások, hámlasztó bőrradírozás szükséges a tökéletes barnaság eléréséhez. 

Meddig tart ki a gyorsan, UV nélkül megszerzett barnulás?

Más barnító eljárásokhoz képest az UV nélkül megszerzett barnulás sajnos kevésbé tartós. Nagyjából jó egy hétig tart ki a barnaság. A szín 3-4 nap után kezd halványulni, az eredeti bőrszín körülbelül 10 nap után tér vissza.

Ami relatív kevés idő a szoláriumokban elérhető tartós mélybarnító eljárásokhoz képest, viszont gyors és megismételhető. Ezt kell mérlegelned a barnítási módszer kiválasztás előtt. 

Mikor lesz természetellenes fújással barnított bőr?

Ha nem szakszerűen végzik az eljárást, kimarad az előkészítő bőrhámlasztás, akkor annak nagyon feltűnő jegyei lesznek, mint a foltos kopás. Mindenki látott már fürdőben vagy strandon ilyet, amikor hatalmas foltokban hófehér az illető bőre, a többi testrészen pedig bronz barna. 

A másik ismertetőjegy, amiről sokszor szemet szúr a fújással szerzett barnaság, az a nem természetes barna bőrszín… Sokszor nem sikerül eltalálni a választott árnyalatot. Ennek kicsit olyan hatása van, mint amikor valaki rosszul választ alapozót vagy túl vastagon viszi fel az arcára, csak éppen itt a test egész felületén tűnik úgy mintha idegen bőre lenne. 

Ha a tartós barnulás a cél…

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a bőröd sokáig természetesen barna maradjon, érdemes a mélybarnító infra szoláriumot választani. Ami egyébként annak ellenére, hogy sokáig ad barnaságot, viszonylag hamar barnít. Már néhány alkalom után látszik az eredmény. Nyilván lassabb, mint a barnító fújás, de azért egyáltalán nem kell sokat várni arra, hogy barnulni kezdj. Miután szépen lebarnultál a barnaság megőrzése is sokkal könnyebben fog menni.

Hogyan működik az infra szolárium? 

Az infra szoliról tudnod kell, ha még nem próbáltad, hogy a szolizás előtt a nap sugaraihoz hasonlóan felkészíti, felmelegíti a bőrödet az egyenletes barnulásra. Az infrának rengeteg jótékony hatása van, mint a méregtelenítés, a narancsbőr – cellulitisz csökkentése. Az infra szoláriumban néhány infra perc után kapcsol be a szolárium funkció, amikor a bőröd felkészült a barnulásra. Így jóval kíméletesebb, mint egy hagyományos szolárium. 

Infra szolárium gyors barnulás

A gyors barnulás titka: Természetesen itt is be kell tartani a szoláriumozás szabályait. Fontos a mértékletesség és a fokozatosság. Mi fontosnak tartjuk a minőségi szoláriumkrémek használatát is a hosszan tartó barnaság érdekében, ami óvja a bőröd és fokozza a barnító hatást. Szépségszalonunkban nagyon sokféle barnulást elősegítő szoláriumkrém közül válogathatsz. Olvasd el Szolizz okosan tanácsinkat is!

Napozással kapcsolatos tippjeinkről, a káros napsugrak elleni védekezésről kapcsolódó blog cikkünkben olvashatsz: Napozás a kertben vagy az erkélyen. Érdemes elolvasnod, mert sajnos a gyors banulás a napon nem veszélytelen. 

Te hogy döntöttél? Mélybarnító infra szoláriumot próbálnád ki vagy a barnító fújást? 

Nálunk a tökéletes barnaságodat infraszoláriummal szerezheted meg. Szépségszalonunkban barnító fújással nem foglalkozunk, mi a biztonságos és körültekintő szoláriumozás mellett döntöttünk. 

Ha szeretnél még többet megtudni az infraszolárium egészségre gyakorolt pozitív hatásairól, akkor olvasd el a Méregtelenítés barnulás közben bejegyzésünket!

Keress minket és nézd meg minőségi szoláriumgépeinket. Minden vendég után gondosan fertőtlenítünk, nálunk mindig tisztaságot találsz! 

Sok szeretettel várunk! 

Bejelentkezés: +36 20 251 7630

Címünk: 1173 Budapest, Ferihegyi út 81.

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.