Szerző: Tóth Anikó kozmetikus

Férfi arcápolás rutin más 30, 40 és 50 év felett. Kozmetikus kolléganőnk néhány praktikus tippet oszt meg az urakkal, amit érdemes betartani!

Manapság egyáltalán nem furcsa az, ha egy férfi tesz azért, hogy ápolt legyen a bőre. Míg pár évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy az urak kozmetikushoz járjanak, addig mára ez sokak rutinjává vált. Az ápolt bőr ma már nem csak a hölgyeknél, hanem a férfiaknál is része az igényes megjelenésnek. Különösen az arc ápoltsága. De mi az, amire az uraknak különösen érdemes odafigyelni?

A férfiak bőre egészen más típusú kezelést igényel, mint a nőké. Vagyis az ápolt bőr érdekében egészen más kozmetikumokat kell használniuk. Fontos tudni, hogy az urak bőre akár 20 százalékkal is vastagabb lehet – már ez is másfajta krém választását indokolja. Illetve a tesztoszteron-termelés miatt általában hajlamosabb az urak bőre a faggyútermelésre. Emiatt a férfi arcbőrhöz jobb választás például a víz alapú, hidratáló arckrém, mint az olajos alapú. Természetesen az urak részére is széles a választék az arckrémek körében mind érzékeny, száraz, normál vagy zsíros bőrre. A termékek között nem mindig könnyű jól választani, ezért még a leg problémamentesebb arcbőr esetében is érdemes félévente legalább egyszer ellátogatni egy tisztító kozmetikai kezelésre, hogy a bőrtípust és az ajánlott termékeket átbeszéljük.

Férfi bőrápolás kozmetikában

Ahogy a nőknél, úgy férfiaknál sem marad észrevétlen a kor. A ráncok éppúgy megjelennek az arcbőrön, mint a gyengébbik nem esetében. A kora harmincas években már láthatóak az első szemkörnyéki ráncok. Illetve a homlokon is öregedésnek indul a bőr. Ami érdekes, hogy a hölgyeknél már a húszas éveikben megjelennek az első ráncok, a férfiaknál viszont ez csak a harmincas évek környékén jellemző. Ugyanakkor az urak esetében a ráncosodás intenzívebb. Vagyis, amint megjelennek a ráncok, a sima bőr érdekében gyors és erőteljesebb kezelésre van szükség. A 40-es férfiak esetében megint más bőrápolási kezelést ajánlok és 50 felett szintén más az optimális arcápolási rutin. Minden korosztálynak javaslom, hogy alapos arctisztítás után gondoskodjon a bőre hidratálásáról. Kozmetikámban több féle ránctalanító pakolással, hyarulon savval, kollagénnel, enzimes pakolással kezelem az urakat is. Ha szeretnél tenni a ráncok ellen és az arcbőröd üdeségért, akkor havonta látogass el férfi kozmetikai kezelésre.

Bejelentkezés telefonon Anikóhoz: +36 30 919 8532

Fontos a helyes borotválkozás és az arcápolási rutin

A férfi arcápolás rutin része a borotválkozás is, ami természetesen a bőrre is hatással van. Ilyenkor a felső hámréteg sérülhet, amit kezelni kell. Vagyis az ápolt arcbőr érdekében fontos, hogy megfelelő, borotválkozás előtti és utáni készítményt is keressünk. Olyat, amire nem érzékeny a bőr. Gyakran az is előfordul, hogy egyes bolti készítmények, krémek, aftershave-k irritálhatják a bőrt. Vendégeim gyakori panasza az első látogatásuk alkalmával, hogy borotválozás után mindig kiütések jelentkezenek, kipattog az arcuk. Ez a probléma általában gyorsan orvosolható. Egy alapos bőrdiagnosztika után megfelelő minőségi arcápoló készítményeket ajánlok, ami nem fogja irritálni a bőrt.

És ne feledjük az esti fürdés utáni arc és testápolást se! Akárcsak a hölgyek esetében, úgy az uraknál is érdemes minőségi éjszakai krémet használni. Csak a férfiaknál célszerűbb gyorsan felszívódó, hidratáló készítményt választani.

És, hogy mikor használják a bőrápoló krémeket az urak?

Az arcápolási rutin hasonlóképpen kell, hogy történjen, mint a nőknél. A nap végén a bőrt alapos tisztítás után érdemes a speciális, férfiaknak kifejlesztett krémekkel átdörzsölni. Ez a napi ápolás. De célszerű hetente egyszer egy kiadósabb bőrápolást is beiktatni. Ekkor kezdd az arcápolást alapos bőrradírozással, így tudsz megválni az elhalt hámsejtektől. Erre kiváló készítmények vannak. Csak felkened a krémet, aztán jöhetnek is a dörzsölő mozdulatok. Amikor ez is kész, következik a vitamindús pakolás. Amire szintén ne sajnáljuk az időt, 15-20 perc kell ugyanis ahhoz, hogy a jótékony összetevők felszívódjanak az arcbőrben. A folyamat végén ne felejtsd el a hidratáló krémet! Így lesz ugyanis teljes a heti egyszeri, kiadósabb arcápolás.

Férfi arcápolás rutin otthon vagy kozmetikusnál?

A fent leírt heti arcápolási rutin természetesen otthon is elvégezhető, de a kifogástalan eredmény érdekében: kozmetikai bőrdiagnosztika, hidratáló és ránctalanító kezelésekért az urak esetében is célszerű szakértő segítségét kérni. Ha te is így gondolod, keress minket! Hölgyeknek és férfiaknak egyaránt kínálunk bőrápoló kezeléseket.
Amennyiben kíváncsi vagy a férfikozmetikai kezelések részleteire, klikk ide: PompArt Férfi Kozmetika

Bejelentkezés telefonon: +36 30 919 8532

Sok szeretettel várom férfi vendégeimet is a PompArt kozmetikában: Tóth Anikó kozmetikus

Férfi, női kozmetikus Tóth Anikó

Tóth Anikó bemutatkozása: https://pompart.hu/kozmetika/

Férfi kozmetikai kezelés

Kapcsolódó kozmetikai tartalmak, hasznos tanácsok otthonra:

Kérd visszahívásunkat időpontfoglaláshoz!

Recepciónkon fogadjuk üzeneted és segítünk az időpontfoglalásban, 2 munkanapon belül visszahívunk a megadott elérhetőségeken. A visszahívást a megadott telefonszámon háromszor kíséreljük meg, ha nem vagy elérhető.